Прочитај ми чланак

Српкиња која је у Шведској прележала корону открива како тамо поступају лекари

0

"Не носим маске, а ни у Шведској се оне не препоручују. У апотекама тамо маски и нема, претпоставили смо да су их повукли, вероватно због тога што не штите од вируса. То и пише на маскама, да штите само од бактерија, не и од вируса. Осим тога су опасне и то показују студије, јер се повећава број заражених који их носе неправилно. Стерилне маске не можете скидати, стављати, враћати у џепове. Гледам по Србији како их људи носе тако, у рукама, у ташнама, као наруквице, пипају их прстима кад их стављају и скидају... Тако практично скупљате бациле на маскама и оне штете здрављу уместо да штите, објашњава гошћа емисије која живи у Шведској.

Наташа и њен супруг су оболели од корона вируса и прележали га у Шведској.

„Симптоми су специфичан кашаљ, то је као неко перце или надражај у душнику, стално вас тера да кашљете, а ништа не избацујете, никакав секрет. Сув надражајни кашаљ, као на полен и на прашину. И супруг и ја смо оболели од вируса. Са плућима нисмо имали никаквих проблема, али била сам потпуно сломљена. Једва сам куцала и послала мејл. Температура може бити висока, али скаче и пада сама од себе, чак и ноћу падне уместо да скочи, што нема логике. Специфично је и то што не осећате никакве мирисе. Јавили смо се лекару и рекао је да сачекамо да прође јер вирус се не лечи већ мора да се прележи. У Шведској се само они са симптомима третирају као болесни. У почетку, кад нисам имала симптоме, ишла сам у куповину. Данима смо били малаксали, а мислим да смо заиста оздравили кад смо првог лепог, сунчаног дсана изашли на терасу и били на сунцу и на ваздуху сатима“, каже Наташа и истиче да је у Шведској незамисливо да их неко затвори у кућу и да то не би прошло код народа који иначе има дефицит сунца.

Током емисије, гошћа канала „Центар“ који уредјује и води Дејан Петар Златановић, причала је и о манастиру Високи Дечани на Космету и италијанским карабињерима у склопу КФОР који су га сачували од шиптарских терориста.

О чему се још причало у емисији, погледајте у видео линку горе.