Кнежевић пуштен на слободу; Адвокат: Противправно задржан без права на адвоката!

0

Како Србин.инфо сазнаје, полиција је вечерас пресрела Дамњана Кнежевића из иницијативе "Нема предаје Косово и Метохија", који је у друштву неколико другова ходао центром Београда и привела га у станицу. Дамњановић је око 22 и 50, после више од четири сата задржавања, пуштен из полиције!

– Дошло је до грубе повреде закона. У питању је противправно лишење слободе на неколико сати. Није им предочено да имају право на адвоката.  Проверићемо да ли су полиција и дежурни тужилац поступали по закону – рекао је Кнежевићев адвокат Марко Пушица.

Шта још Дамњанов адвокат изјавио о овом случају, погледајте у видео прилогу на „Јутјуб“ каналу „Кратки клипови“.

Подсећамо, Дамњан Кнежевић је организовао Народне патроле у којима је причао са мигрантима на улицама Београда о томе да су добродошли у Србију, али под условом да не нападају жене, имовину грађана и не врше насиље.

Адвокати су дошли у полицијску станицу у Савској улици, али још нису добили информацију о томе зашто су српски младићи приведени и сматрају да је скандалозно да се држављанима Србије онемогућава слобода кретања у својој земљи.

Срђан Ного и адвокат Марко Пушица испред станице милиције где је приведен Дамњан Кнежевић
ФОТО. Србин.инфо

 

Србин.инфо се, као и увек, налази на лицу места.

– Не знамо разлог из кога је лишен слободе Дамњан Кнежевић са више лица, подсећамо јавност да су они већ дали изјаву у вези Народних патрола – рекао је адвокат Марко Пушица за Србин.инфо испред станице полиције.

У линку испод можете да видите како је изгледало хапшење у центру града, док су пролазници узвикивали „Браво момци!“.

https://web.facebook.com/1994090977516584/videos/2557117594533441/

У знак подршке ухапшенима, пред станицу милиције дошао је и народни посланик Срђан Ного:

-Чули смо да је марица покупила 10-ак момака заједно са Дамњаном Кнежевићем, нису им ни рекли зашто их приводе, ово је срамота да овако приводе људе! Ако држава не може да заштити народ од насиља миграната, не да ће бити Народне патроле, него ћу ја лично као народни посланик да се укључим у страже и да будем у Народним патролама! Обилазићемо све улице и крајеве где мигранти праве проблеме – истакао је Срђан Ного за Србин.инфо.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!