Србин добио отказ јер га је шеф Хајрудин оптужио да купцима даје свињетину

0

Здробљене ноге, после саобраћајке долазио сам на посао, у инвалидским колицима. Сада здробљеног срца и у неверици пишем ово писмо, наводи Челебић

Момир Челебић из Жепча донедавно је био једини Србин месар запослен у Месној индустрији „Бајра“ из Травника, једној од најуспешнијих фирми у БиХ, са око 1.000 запослених радника.

Foto: Printscreen Youtube

Међутим, недавно је Момир добио отказ и то, како он сам тврди, из бизарног разлога: оптужен је да је муштеријама „подваљивао“ свињско месо, преноси „Српскаинфо“.

Челебић каже да, као професионалац и одговоран радник никад не би себи допустио таву неподопштину: да у месари у Жепчу, која има халал сертификат, а где је био шеф месаре и месар, продаје свињетину и вара муштерије.

О томе да ли је отпуштен само зато што је Србин, Момир се не изјашњава, бар не јавно.

С друге стране, отпуштени месар опширним статусом на свом Фејсбук профилу, Момир се јавно опростио од дојучерашњег газде, поручивши му, да се не би вратио на посао, све и да га директор моли.

„Радник сам ја и преживећу и без тебе. Месаре данас траже широм Европе. Жалости ме твој ферман из Травника, жалости што си ме отресао, одбацио и потурио ми ‚свињеће кукавичије јаје‛“, поручио је Момир Челебић свом дојучерашњем газди Хајрудину Хасељићу Бајри.

У том статусу, Челебић наводи да је три године радио као шеф једне од најуспешнијих месара у фирми, да је преко његових руку прешло на тоне и тоне меса и много новца, а за „сваку марку постоји рачун“.

„Наши рачуни су били чисти. Ти газда ја радник, није било годишњег, али не жалим се. Здробљене ноге, после саобраћајке долазио сам на посао, у инвалидским колицима. Сада здробљеног срца и у неверици пишем ово писмо“, пише Челебић.

Каже да му не би било толико тешко да су му рекли да више није потребан у фирми, али га је посебно погодило што је оптужен да подваљује свињетину муштеријама.

„Драги Бајра, ја држим до чојства и свињетина никада није била у твојој месници, никада својим муштеријама не бих продавао лажно месо. Када би неко од муштерија питао да ли је месо увезено из Бразила или Аргентине, прво сам себе, па онда и њих убеђивао, да је јунетина са Влашића, да све мирише на фришко и да код Бајре нема лошег меса. Нисам ја продавао месо – ја сам у Жепчу стварао твој бренд“, написао је он.

Додао је да је власник „само неког ко се зове Момир могао да оптужи да продаје свињетину“.

„Нисам политичар да јадикујем како сам добио отказ због тога што сам Србин и не пада ми на памет да се увлачим у ту врсту приче“ написао је Челебић.

Упркос бројним покушајима, „Српскаинфо“ није успела да да ступи у контакт с Хајрудином Хасељићем, власником и директором Месне индустрије „Бајра“, јер се није јављао на службене телефоне, нити одговорао на мејл компаније.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!