Прочитај ми чланак

СРБИЈО ПРОБУДИ СЕ: У вртићима спроводе сатанизацију деце

0

kuce-noc-vestica-26-620x330

И поред упозорења која су се могла чути претходних година, у неким предшколским и школским установама и ове године се вршила сатанистичка индоктринација деце!

Више година уназад, и у Србији се, као посебна врста културог сурогата, или боље рећи антикултурног промовисања једног од продуката цивилизације смрти која се са запада, а посебно из Сједињених америчких држава шири по свету, почело појављивати обележавање тзв. „Хеловина“ или како је на српском названа „Ноћи вештица“ и наметање исте као некаквог тобоже празника.

Да се не ради ни о каквом празнику, већ о паганско-сатанистичком обредним радњама и ритуалима наша јавност је упозоравана више пута и са више места. Међутим и поред упозоравања и информисања јавности о каквом догађају се ради шта га све прати, где се одвија и који је његов прави и симболички смисао, и ове године је настављено с усиљеним наметањем овог антипразника и његовим уметањем у наш јавни простор.

Оно што у највећој мери забрињава и што никако не сме остати ван пажње јавности и надлежних институција је то да се овај, треба отворено рећи криминални чин, уселио и у предешколске установе. Када знамо да савремена педагогија данас признаје да се дечије духовне и душевне склоности, дечије навике и читав вредносни систем, који их касније прати кроз живот, у највећој мери, и до 50%, формира до семогодишњег узраста, онда морамо бити свесни колико је важно све што се у том узрасту деци утискује у душе.

Током целе прошле недеље у повереништво Покрета Двери у Новом Саду, а ми смо проверили и сазнали да се слично дешава и у другим градовима Србије, стизале су информације о обележавању тзв. „ноћи вештица“. Између осталих до нас је дошла информација да су и неки државни вртићи били у дане око 01. новембра украшавани бундевама, метлама, „вештичицама“, „вампирчићима“ и осталом несувислом симболиком ове скарадне манифестације. Да се слично дешава и у приватним предшколским установама, и то у још масовнијем обиму, потврђено нам је из више извора. Најчешће се с овом морбидном маскарадом деца упознају кроз учење енглеског језика, што је нарочито изражено у основним школама где су наставници енглеског језика промотери „ноћи вештица“.

Најпре се, и обично све представља као згодна прилика да се деца маскирају и играју, уз објашњење онима који на то подозриво гледају како ту нема ништа страшно, како је то само игра и сл… Можда у сопственој самообмани неки од заговорника и промотера „хеллоwеен-а“ не виде суштинску ругобност и наказност истог, али то не може бити оправдање за индоктринацију деце „вештичарењем“, „вампирисањем“ маскирањем у костуре и осталу симболику смрти. Ми смо се интересовали код васпитачица запослених у «Радосном детињству» и сазнали да се све то ради и провлачи без икаквог утемељења у званичном програму за рад са децом и да ако неко томе учи децу, то ради на своју руку.

Поставља се питање да ли су ти васпитачи и наставници покушали икада да причају истој тој деци о анђелима, Васкрсењу и вечном животу и ономе што представља истинску традицију српског народа и осталих хришћанских народа на овим просторима која је укорењена у вери у Исуса Христа и на којој се базира и хришћански и грађански морал и све животоносне вредности и којој (према званичној статистици и попису) припада огромна већина становника Србије…

Да се у земљама које озбиљно размишљају о својим младим нараштајима и њиховом духовном здрављу овој манифестацији не прилази као код нас с пословичним „лако ћемо“ доказује пример из суседне Хрватске где је Центар за предшколски одгој искључив када је у питању обележавање „хеллоwеен-а“ и забрањује било какве активности које асоцирају на ту прославу. Слично је и у нама блиској Русији где је у низу области забрањено обележавање „ноћи вештица“, а покренута је и иницијатива да се забрани и на државном нивоу уз образложење да је недозвољиво да „се активно намећу начин живота и понашање који нису нимало својствени руској културној традицији, јер, ми имамо своје давнашње празнике који макар не противрече нормама религиозне етике и општељудског морала. „

Овом приликом желимо да подсетимо нашу јавност да се још пре шест година Епархија бачка оглашавала због злоупотребе деце овим поводом и да је тада епархијски Катихетски одбор упутио критику једној приватној дечјој играоници и Предшколској установи „Радосно детињство“ уз констатацију „да је недопустиво да се највећа васпитно – образовна установа за децу предшколског узраста у нашем граду користи у ту сврху.“

Због настављања овакве праксе у предшколским установама и због свега напред реченог Покрет Двери о свему прикупља податке и о свему ће обавестити надлежне институције, а свима који су у учествовали организовању и промовисању „ноћи вештица“ упућујемо последњу молбу, апел и упозорење, да прекину с популарисањем и наметањем сатанистичког антипразника деци и да од следеће године наша комуникација на ову тему може бити само формално-правне природе и да ће језик којим ћемо о овоме убудуће говорити бити језик кривичних пријава за злостављање деце – по основу узнемиравања дечје савести, наношења душевног бола деци и родитељима и за нарушавање права детета по 6-ој тачки Конвенције о правима детета која каже да „свако дете има право да буде поносно на своје наслеђе и континуирани идентитет своје породице“.

(Двери, Србин.инфо)