Прочитај ми чланак

СРБИЈА У ЦРВЕНОМ, ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА у Пријепољу и Сјеници: Водостаји расту…

0

ЗБОГ обилне кише и изливања река у Пријепољу и Сјеници проглашена је ванредна ситуација, водостаји расту, а најкритичније је у Букрешу.

Из Црне Горе стижу нови обилни дотоци, па је на Лиму подигнут још један насип да се заштити Бродарево. Припадници Сектора за ванредне ситуације, „Србијавода“ и општина, обезбеђују места где се, током дана, очекује врх поплавног таласа, преноси РТС.

Foto: MUP

Јака киша падала је током целе ноћи на територији општина Сјеница и Рашка и допринела је поновном расту водостаја река. И даље је најкритичније у насељу Букреш где је јуче поплављено више од 40 кућа.

Припадници сектора за ванредне ситуације и мештани дежурали су и ноћас због могућег изливања реке али и санирања штете која је настала током јучерашњег дана. Због изливања реке Грабовице, Сјеница је прогласила ванредну ситуацију.

Расте и водостај Ибра у Рашки. Јака киша доприноси нешто тежим условима за вожњу, а на коловозима је на појединим местима приметна већа количина воде. Расте и водостај Дрине. Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће на подручју Косова и Метохије, југоисточне и источне Србије, доћи до интезивирања падавина, наводи РТС.