Прочитај ми чланак

Срби устали против изградње нове базе у селу Дрен на Ким, радове чувају специјалци

0

Припадници тзв. Косовске полиције обезбеђују од јутрос радове на изградњи нове базе пограничне полиције у селу Дрен у општини Лепосавић упркос незадовољству мештана и апелу локалне самоуправе да се радови обуставе јер нису испоштовани законски услови.

Незадовољни грађани од јутрос су окупљени у близини места где се радови изводе а са њима је и председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић који је припадницима полиције пренео забринутост мештана и њихово противљење изградњи нове базе.

Пуковник Ветон Ељшани рекао је окупљенима да су њихови страхови неоправдани и да је полиција ту док се изводе радови, а да ће на месту где се радови изводе бити постављена база пограничне полиције.

Окупљени мештани мирно протестују, али радови се настављају.

Како су нам рекли представници општине Лепосавић са правног становишта нема основа за наставак радова.

„Одлука о експропријацији је донета пре 15 дана, још увек није прошао рок за жалбе коју припремају адвокати власника имања које је узурпирано. Оног тренутка када се уложи жалба сви радови морају стати, али из досадашњег искуства при изградњи базе у близини Јариња, не очекујемо да ће поштовати закон“, рекао је Младен Шћипријановић.

Грађани који су окупљени поручили су полицајцима да им није потребна ни њихова заштити нити изградња пута већ да желе да сачувају своју имовину и да наоружани полицајци напусте њихово родно место.