Прочитај ми чланак

СРБИ СУ НАЈСТАРИЈИ НАРОД У ЕВРОПИ: Ми смо потомци Илира, а не Албанци…

0

Срби, Хрвати, Црногорци и Бошњаци најстарији су народ у Европи, тврди Небојша Драшковић, председник НВО Поријекло.

Наиме, Драшковић је добио сертификат, односно потврду из Хјустонског ДНК института из Тексаса, иначе најугледнијег у свету, да припада групи народа који већ 23.000 година живе на Балкану и који су први људи у Европи. Међутим, то не доказује само тај сертификат већ и истраживање које је спровело његово удружење у сарадњи са другим организацијама. Они су тестирали гене мушкараца са ових простора, што је поткрепило чињеницу да смо најстарији народ на тлу Европе.

– У генетско истраживање становника Црне Горе укључио сам се 2009, на предлог Тање Ваљен са Медицинског факултета у Београду са Институту за судску медицину ДНК лабораторије. Она ме обавестила да раде пројекат, односно истраживање генетског порекла мушког становништва Црне Горе. Проучавали су хаплогрупу која показује заједничко порекло, мој налаз се нашао у том узорку са још 404 тестирана мушкараца – објашњава за Курир Драшковић.

Он додаје да је тако открио да је његова хаплогрупа И2А најдоминантнија не само у Црној Гори него и у Србији, БиХ и Хрватској.

– Сва каснија истраживања и анкете потврдили су то да је мушки хаплотип И2А најдоминантнији у Србији, Црног Гори, БиХ и Хрватској и нигде више у свету. То значи да већина становништва овде, нека три до четири милиона мушкараца на Балкану, тренутно има гене И2А који су, може се рећи, и корен старог хаплотипа који је дошао у Европу пре 23.000 и више година. То значи да је то једина врста хомо сапијенса који је тако рано дошла у Европу и да је та врста чак затекла неандерталце – објашњава наш саговорник.

Драшковић је лично спровео још једно истраживање за сто становника Црне Горе, а касније је сарађивао и са Јовицом Кртинићем, председником Друштва српских родословаца Порекло, и његовим тимом,л који чине Александар Радовановић, Небојша Бабић, Лука Јелић, а сви заједно прикупили су базу од скоро 10.000 узорака.

– Сада имамо једну комплетну генетску слику која ће ући у књигу коју пишем „Господари гена у Црној Гори“. Хаплотип И2А заступљен је у Црној Гори 32,20 одсто, у Србији 35,25 одсто, у српској Херцеговини највише – 45,66 одсто. Иначе је Херцеговина епицентар ове хаплотип групе у свету – прича Драшковић и додаје:

– Свој узорак послао сам у генетски центар у Хјустону, он је иначе најзначајнији у свету. Рађен је тест на свих 111 маркера и добио сам потврду да су наши хаплогени И2А присутни у Европи 23.000 и више година, а која је нација тада постојала? Па ниједна. Ови гени су заједнички Србима, Хрватима, Црногорцима и Бошњацима, сви ми имамо заједничког претка који је живео у Европи и чија генетика је надубља, то није апсолутна већина, него релативна.

Он закључује да је наш народ најстарији на тлу Европе, заједно са германском популацијом, као и да кад је реч о генима највише сродника имамо у Пољској.

– Сви испитани имају сличан или исти ген као мој, што поткрепљује чињеницу да већина нас потиче од најстаријег народа на Балкану – закључује Драшковић.

Бројке

3.300 мушких узорака је узето
32,20 одсто заступљен хаплотип И2А у Црној Гори
35,25 одсто заступљен хаплотип И2А у Србији
45,66 одсто у српској Херцеговини

Историјски и етнографски докази

Ми смо потомци Илира, не Албанци

Према речима нашег саговорника, сви историчари и научници који су проучавали порекло становништва постављали су питање одакле наш ген у Пољској. Он наводи да су постојале сеобе у два смера, тако да у њиховој историји пише да Пољаци воде порекло из Подунавља, а исто тврде и Чеси и Словаци.

– Једноставно, један део становника је напустио Балкан и повукао се пред Римљанима. Главна сеоба нашег гена И2А са Балкана је била у време римско-илирских ратова. Када су Римљани покорили Балкан и Панонију, та популација која није желела да буде истребљена бежала је преко Карпата, а они су се касније стопили са словенском масом, када је и дошло до стапања тих гена. Срби и Црногорци су потомци Илира, који су староседеоци на Балкану и од Лепенског вира и Винче је данашња веза са становницима Црне Горе, Србије и Далмације. Сви историјски и етнографски докази указују да су динарски типови, људи звани Илири и Трибали, преци Срба, Црногораца, као и Хрвата и Бошњака, а не Албанаца, а то су потврдиле и генетске анализе путем утврђивања мушког хаплотипа код свих народа који говоре бившим српскохрватским језиком. Наши преци су с браћом Германима населили Шведску и Норвешку, а највише их је било у Шведској. Касније су преци дошли и до британских острва, много пре Шкота и Ираца. Ако су могли да дођу до Скандинавије и Британије, нормално је да им је много краћи пут био с Балкана до Карпата и јужне Пољске – каже Драшковић.

Узорке дали и рођаци познатих

Новак Ђоковић има хаплотип И2А

У истраживању су учествовали и неки од чланова породице и рођаци разних спортиста, па се тако дошло до закључка и да наш познати тенисер Новак Ђоковић има хаплотип И2А.

– Поред Новака Ђоковића, овај хаплотип имају и боксер Ратко Драшковић, кик-боксер Мило Миловановић, фудбалер Никола Ракојевић, ватерполисти Васо Суботић и Владимир Гојковић, атлетичар Драго Мусић… – наводи Драшковић.

Хтео да их истреби

Хитлер припада хаплогрупи Јевреја

Истражујући генетско порекло разних народа и историјских личности, Небојша Драшковић је дошао до податка да је за Адолфа Хитлера утврђено да припада хаплогрупи Е, коју поседује 20 одсто Јевреја.

– Хитлерова баба Марија је била слушкиња једној познатој и богатој јеврејској породици. Она је ванбрачно родила његовог оца, који је одбио њено старо презиме и узео презиме Хитлер.

Потомци Хитлеровог полубрата Алојза, који живе у Америци, тестирани су и они имају хаплотип Е, који се поклапа с једном петином Јевреја у свету који имају тај тип. То је најбољи доказ да све расистичке теорије падају у воду. Исто тако, Хитлер је прогласио Словене за нижу расу да би их уништио исто као Јевреје, међутим, ДНК анализе су показале да сви Руси, Пољаци и сви западни и источни Словени имају доминантну хаплогрупу Р1А, коју имају и аријевци у Индији, односно садашњих сто милиона њихових потомака који тамо живе. То значи да су Словени чисти аријевци са својим хаплотипом Р1А. Међу Србима је словенски и аријевски хаплотип Р1А на другом месту по заступљености – објашњава Драшковић.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!