Прочитај ми чланак

Срби блокирани на хрватској граници: Чекају 11 сати да уђу из дијаспоре

0

Препоставља се да је разлог великих гужви и одлуке што су наши грађани из расејања кренули пут Србије, јесте тај што је Влада наше земље донела одлуку да је обавезан ПЦР тест за све који уђу у земљу почевши од 20. децембра

Велики број Срба је кренуо за новогодишње празнике из западне Европе у Србију на одмор, иако се то можда није очекивало с обзиром на пандемију корона вируса.

Foto: Printscreen/Youtube/SVI SRBI U PARIZU

Препоставља се да је разлог великих гужви и одлуке што су наши грађани из расејања кренули пут Србије, јесте тај што је Влада наше земље донела одлуку да је обавезан ПЦР тест за све који уђу у земљу почевши од 20. децембра, те су путеви пребукирани.

Како јавља портал “Сви Срби у Паризу”, неки од наших грађана истичу да се велика гужва најпре створила на граници између Аустрије и Словеније у нивоу тунела Караванке. Ту се, наводно, чекало и до три сата.

Према наводима овог сајта, можда још гора ситуација је наводно на граници између Словеније и Хрватске. Како јавља извор тог портала који се налази на граници, колона дуга око девет километара уопште не помера на улазу у Хрватску.

Интернет страница “Сви Срби из Париза” наводи да им се јавила једна српска породица која живи у престоници Француске, те да они чекају чак 11 сати у том делу, а кажу да су прешли три километра за 11 сати. Истичу да их је сачекао “благи ужас”. Према првим информацијама, хрватска гранична полиција проверава да ли путници имају ПЦР тест.

Још једна српска породица се огласила за тај портал и кажу да су били блокирани још од 4.30 сати ујутру. Такође, велике гужве су забележене на граничним прелазима Батровци и Хоргош.