Прочитај ми чланак

Срамота: Ухапсили деду од 86 година јер није покосио траву!

0

Курир

Полиција у Ваљеву пре петнаестак дана ухапсила је деку Здравка Павловића (86) из села Брезовица код Уба због неизмирене казне у износу од 5.000 динара!
Покосио на време

dsd

Његов син Никола Павловић каже да не може да верује да, у време када криминалци слободно шетају улицама, полиција пет дана у затвору држи немоћног старца од скоро 90 година, и то због непокошене траве.

– Све је почело кад је добио упозорење од општине да мора да уреди растиње на поседу који се налази између пута и њива. Назначили су датум до када то мора да се изврши и он је то урадио у предвиђеном року. Међутим, ипак је добио новчану казну за неизвршење обавезе у износу од 5.000 динара. Наравно да није хтео да је плати, пошто је на време урадио то што се од њега тражило – објашњава млађи Павловић и наглашава да је његов отац поштен сељак који никад никоме није учинио ништа нажао и који није имао сукобе са законом.

Са малолетницима

Како додаје, невероватно је да због такве небулозе у његов дом долазе два полицајца, који јадног старца трпају у марицу и возе у притвор у Ваљево.

– У затвору, и то у Каз­нено поправном заводу за малолетнике, несрећник је провео пет дана. Тамо је био атракција, чак је и управник изразио жељу да га види – каже Никола.

У МУП су рекли да не знају зашто је Павловић ухапшен и да је за то надлежан Прекршајни суд у Ваљеву.
– Прекршајни суд Ваљево, одељење у Убу, доставио је тамошњој полицијској станици

кажњеног Здравка Павловића у Казнено поправни завод Ваљево на основу правоснажног и извршног решења тог суда – саопштили су у полицији.

rast

 

Инспекцијска служба општине Уб наглашава да је за одређивање износа новчане казне и затворске казне надлежан суд.

– Саобраћајни инспектор излази на терен и утврђује да ли су људи уредили своју обалу. У случају да нису, пише им се прекршајна пријава и доставља рок од 20 дана да се испоштује законом прописана обавеза. После тог периода излазимо на терен да констатујемо стање ствари. У случају да је остало непромењено, судија за прекршаје прописује новчану казну, коју по неизмирењу замењује затворска казна – кажу из саобраћајне инспекције.