Срамота: Бебама из Србије забрањен улаз у земљу, спаваће другу ноћ у колима

0

Велики број српских возача добио је отказ у Европи, не могу да се са својом породицама врате у Србију, тренутно се налазе у Словенији на 5 км од границе са Хрватском.

Они раде као возачи камиона и аутобуса широм ЕУ, а ових дана су добили отказе због ширења зарезе због коронавируса, а добар део њих тренутно нема где да оде и имају велики проблем да се врате у Србију.

Међу њима се налазе и бебе.

Како за „Србин инфо“ сазнаје од самих возача, у Хрватску их не пуштају јер српске власти не желе да дозволе да они из преко Хрватске уђу у Србији.

Такође, и њихови рођаци, који су нас најпре обавестили о целом овом догађају, кажу за наш портал да група од тридесетак наших возача тренутно се налази десетак километара од Птуја у Словенији, односно од тамошњег граничног прелаза и за сада немају могућност да се врате у своју земљу и ставе се у неопходни карантин.

– Велики број њих је ненајављени добио отказе и људи једноставно сада немају где. Није проблем карантин, људи су свесни ситуације, али су у великом проблему. Група код Птуја тренутно борави на једној бензинској пумпи. Апелујемо на државу да помогне својим грађанима да се врате у Србију – рекао је један од рођака за „Србин инфо“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!