Прочитај ми чланак

Спремите кишобране – данас нас очекују већа количина кише и ветар, али и град

0

У Србији нас данас очекује облачно и нестабилно време, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, јављају из Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

У већем делу Србије упаљен је наранџасти метео аларм због кише и грмљавине, док је у источној и југоисточној Србији, као и на простору Косова и Метохије на снази жуто упозорење.

Наранџасти метео аларм значи да је време опасно, док жути метео аларм упозорава на потенцијалну опасност од временских непогода.

Очекује нас град и већа количина кише

Током јутра по котлинама и дуж речних токова се очекује краткотрајна магла. Локално се очекују и краткотрајне временске непогоде с градом и већом количином кише.

Дуваће слаб до умерен североисточни и источни ветар који ће у зони пљускова краткотрајно бити јак и олујни. Најнижа температура од 10 до 16, а највиша од 22 до 26 степени.

У Београду се данас такође очекује променљиво облачно и нестабилно време, поподне и увече с пљусковима и грмљавином. У појединим деловима града локално су могуће и краткотрајне временске непогоде са градом и већом количином кише.

Дуваће слаб до умерен североисточни и источни ветар, у зони пљускова јак. Најнижа температура око 16, а највиша око 24.

Време наредних дана

У четвртак топло, спарно и нестабилно уз дневни развој облака са краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином. Биће и сунчаних периода. Ветар слаб југоисточни, источни и североисточни, у јужном Банату умерен југоисточни. Притисак око или мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 12°C до 16°C, а максимална од 24°C до 28°C. Увече је могућа краткотрајна киша. Температура у 22ч од 15°C до 18°C.

До краја седмице нестабилно време са сунчаним периодима и дневним развојем облака уз повремену кишу и краткотрајне локалне пљускове са грмљавином. Дневна температура у мањем порасту у четвртак и петак.