ШОКАНТАН ВИДЕО Мигранти у Шиду вичу Алаху акбар! Вучић: Нису опасни (ВИДЕО)

0

Вест коју смо јуче објавили о исламским екстремистима који су приморавали остале мигранте у Прихватном центру Адашевци код Шида да учествују на верској служби, потврђена је снимком једног од запослених у овом центру који је, ради личне безбедности, желео да остане анониман. Он је објаснио о чему се ради:

“Десетак радикалних миграната су у Прихватном центру покушавали да организују верску службу на начин како је то рађено на територијама под окупацијом Исламске државе. Међу собом имали су и њихове верске службенике из Авганистана. Остатак миграната који су смештени у центру Адашевци, примораван је физичким путем да учествује на њиховим религиозним службама, тако да је у једном тренутку, на платоу испред мотела било неколико стотина миграната који су, милом или силом, клањали узвикујући Алаху екбер.”

У тренутку када су запослени обавештени о свему, они су покушали да заштите највећи део миграната који се одупирао насилницима. Запосленим су помагала и два присутна полицијска службеника. Екстремисти су, по речима нашег саговорника, насрнули на њих, тако да су полицајци позвали интервентне полицијске јединице које су почетком седмице стигле у шидску општину.

Након интервенције српских безбедносних служби, приведено је десетак најрадикалнијих исламиста на челу са њиховим “верским” лидерима.

“Наше службе су брзо реаговале и радикални екстремисти више нису у том кампу” – каже наш извор.

Незванични извори унутар Полицијске управе обавештавају да се ситуација у шидској општини, након доласка полицијских појачања, полако смирује. Иако је, у први мах, у средствима информисања наведено да су у Шид упућена одељења жандармерије, ипак је реч о Интервентим Јединицама Полиције (ИЈП) са територије Сремског и Јужнобачког округа који су препознатљиви по овој ознаци на својим службеним униформама.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!