Прочитај ми чланак

СНЕЖНА МЕЋАВА ПА ТЕМПЕРАТУРНИ ШОК; Банатом хара олуја, „летели“ шлепери! (ВИДЕО)

0

Београд -- Снег пада од јутрос у Београду. Иако је температура у незнатном плусу, висина снежног покривача могла би знатно да порасте јер ни претходни није очишћен.

Истовремено, црвени метео-аларм издат је за подручје централне Србије.

Из РХМЗ-а је за данас најављено упозорење на могућ слаб снег или кишу која ће ледити при тлу, поготово на подручју Београда и Баната. Међутим, јутрос у 06.30 почела је снежна мећава у Београду, која је трајала око пола сата. Већ око 07.30 снег је поново почео да пада и то већег интензитета.

За сада, како јављају репортери ТВ Прве, нема већих застоја у саобраћају. Саобраћајнице првог приоритета су рашчићене након претходних падавина, али оне мање прометне нису и нови снег могао би да створи додатне проблеме.

Како су прогнозирали из РХМЗ-а, крајем дана и у току ноћи у већини места очекује се престанак падавина.

Према прогнози за наредних седам дана, у среду ће изнад већег дела без падавина, само још понегде у Тимочкој Крајини и на југоистоку Србије местимично киша и снег.

У четвртак и петак ујутро слаб мраз, током дана умерено облачно и углавном суво. За викенд се очекује осетно топлије уз јачање јужног и југоисточног ветра и местимично са кишом, па ће се наставити топљење снежног покривача. За суботу се предвића чак око 11 степени.

Почетком наредне недеље температура ће бити опет у постепеном паду, а у кошавском подручју ветар у слабљењу.

Олуја хара Банатом, „летели“ шлепери! (видео)

У Банату су удари ветра достизали брзину олујне јачине и до 100 километара на час, а како је Танјугу речено у МУП-у Зрењанина, један шлепер се преврнуо у околини Златице.

Како наводи портал „Војводинаметео“, шлепер су преврнули јаки удари бочног ветра.

Према незваничним подацима портала, јуче је и један камион слетео са пута код Перлеза, у средњем Банату.

Како се наводи, снежни сметови блокирали су путне правце у околини Баранде, Сакула и Опова, а услови за вожњу су били знатно отежани на путном правцу Београд — Зрењанин.

Олујни удари ветра отежавали су рашчишћавање тешкој механизацији, због чега је пробијање ових завејаних путних праваца било знатно отежано.

На територијама МЗ Сакуле и МЗ Баранда, у јужном Банату, проглашена је ванредна ситуација.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!