Прочитај ми чланак

Смењени начелници ВМА који су подржали проглас “Уједињени против ковида“

0

Начелници две клинике и једног института са Војномедицинске академије (ВМА) смењени су са својих функција, а решења о смени уручена су им у среду, 16. септембра, сазнаје Н1 из извора блиских сада већ бившим начелницима.

Смењени су начелник Института за медицинска истраживања проф. др сц. мед. Данило Војводић, начелник Клинике за ургентну интерну медицину проф. др Слободан Обрадовић и начелница Клинике за кожне и полне болести проф. др сц. мед. Лидија Кандолф Секуловић, пише Н1.

Званичну потврду ове информације нисмо успели да добијемо, а према нашим изворима, у последњих неколико дана смењено је укупно седам начелника са ВМА.

Оно што је заједничко свим смењеним начелницима јесте њихова подршка отвореном писму које су Влади Републике Србије и осталим надлежним институцијама упутили лекари окупљени у групи “Уједињени против ковида”.

Подсетимо, група од 350 лекара у прогласу објављеном 21. јула оштро се оградила од републичког Кризног штаба за борбу против ковида-19 и затражила његову смену, наводећи да се Србија нашла у јавно-здравственој катастрофи.

Почетком септембра, иницијатива “Уједињени против ковида” прерасла је у удружење грађана истог назива, а број лекара који су својим потписима подржали отворено писмо повећао се на скоро 3.000.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!