Прочитај ми чланак

Скупштина – Грађанка изашла да подржи претученог Николу Перића и све Србе са КиМ!

0

Просветна радница Миомирка Саичић изашла је испред Скупшине Србије са транспарентом како би дала подршку претученог тринаестогодишњем дечаку Николи Перићу, али и ''сестрама и браћи са Косова и Метохије''.

Блиц је 01. јула известио како је “малени Никола Перић, кога су непознати нападачи, за које се верује да су Албанци, претукли вечерас у селу Гојбуља надомак Вучитрна, примљен је у Клиничко – болнички центар у Северној Митровици, а након санирања задобијених повреда, задржан је ради даље опсервације“. Са видним повредама изнад ока, подливима и посекотинама на рукама и ногама, Никола је рекао да је нападнут од групе дечака, старијих од себе, без икаквог разлога, пише Косово онлајн.

Каже да је испред Скупштине јер ју је “потресао немили догађај“, те да ју је “позвала отаџбина“ и да је изашла као “просветни радник, родољуб, грађанка Србије“. Напомиње да иза ње не стоји нити једна НВО или политичка организација.

За Николу Перића каже да је “симбол свих напаћених, страдалих, малтретираних који заправо у свакодневном животу не уживају у правом смислу појам слободе“.

Испред Скупштине Саичић је каже дошла данас око девет часова. Тврди ово јој је први пут да на овакав начин јавно иступа.

За наш медиј каже да су јој полицијски службеници пришли и питали је зашто је ту. Каже да су “топло људски“ урадили свој посао.

Каже да нема никакав план, да не зна докле ће бити испред Скупштине данас, нити да ли ће излазити и наредних дана, те да нема конкретне захтеве.

Нико није звала да дође са њом испред Скупштине, јер, како каже, нема право на то с обзиром да није део “НВО, политичке организације“.