Прочитај ми чланак

Скандалозна одбрана сестре из „Народног фронта“ која је уживо емитовала порођај

0

Медицинска сестра из ГАК "Народни фронт" која је на ТикТоку објављивала уживо све што се дешава у операционој сали ове здравствене установе, огласила се на Тик Току и навела да је снимак настао ненамерно.

„Желим да објасним уживо снимак који је емитован са мог профила у периоду од 04 до 05х дана 26.04.2023. Снимак је настао ненамерно. У ноћном дежурству сви смо свесни да је забрањена употреба мобилног телефона у сали, али како су нас позвали за хитан царски рез, само сам телефон оставила прислоњен о решетку за рукавице, несвесна да се упалила камера која је преносила уживо пренос на Тик Току. Пре позива у салу смо гледали Тик Ток и то је последње остало укључено. Из снимка се види да нико у сали није био свестан да одложени телефон врши пренос уживо“, написала је и наставила:

Foto: Printscreen

„Снимак је настао спонтано. Осим пацијента, видим се и ја где се спремам за операцију и учествујем у истој. Ја се извињавам пацијенту којој је повређена приватност, пацијенткињиној породици као и широј јавности. Ја сам медицинска сестра – инструментарка уназад 14 година и цео свој радни век градила сам однос између пацијента и медицинске сестре на принципима сестринске етике и према добрим правилима струке. Најискреније ми је жао што је настао уживо пренос, јер моје активности на Тик Току су биле усмерене углавном на моју породицу, пријатеље и на едукативни садржај који ни у једном видеу није садржао податке о личности нити био у супротности са медицинском етиком. Још једном, понављам да ми је дубоко жао и да се искрено извињавам пацијенткињи, њеној породици, клиници која ме храни, свим својим колегама, целокупној јавности“, навела је она.

Подсетимо, медицинска сестра из ГАК „Народни фронт“ која је на ТикТоку објављивала уживо све што се дешава у операционој сали ове здравствене установе је суспендована. Осим што је објављивала инструменте који се користе у сали, она је објављивала и како се даје анестезија, слике мама са бебама, чак и моменат тек извучене бебе, неокупане, након царског реза.