Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ даје 34,2 милиона € Турцима, а европски произвођач квалитетнији и јефтинији!

0

Као што је Центар за локалну самоуправу месецима најављивао, увозник турских аутобуса БМЦ „МПН промет“, уз подршку С-Лизинга, победник је на „тендеру“ за 100 злобних аутобуса на гас у Београду.

Како је могуће да је ЦЛС, али и многе друге организације унапред знали ко ће добити овај капитални посао? Можда зато што је тендер грубо и безобразно намештен?

Питамо и да ли је истина да се на тендер јавио други понуђач са нижом ценом и бољим производом, али је одбијен из процедуралних разлога?

ЦЛС пита и како је могуће да ће ових 100 аутобуса бити плаћено чак 34,2 милиона евра, односно енормних 342 хиљада евра по возилу, са пратећим трошковима, а без ПДВ-а. Зар није било могуће за тај новац узети возила најквалитетнијих европских произвођача?

Како је могуће да су исти зглобни аутобуси на гас марке БМЦ плаћени у Новом Саду пре две године 258 хиљада евра по комаду, односно за 84 хиљаде евра ниже него у Београду?

И на крају, посебно питање је како је понуда за БМЦ прихваћена, када је заступник на питање из пријаве – „да ли може да потврди да није вршио непримерени утицај на поступак“, одговорио са „не“?!? Како је могуће да није дисквалификован понуђач који не може да потврди да није вршио непримерени утицај?

ЦЛС изражава бојазан да ће Београђани годинама плаћати цену оваквог поступка и извесно ускраћених одговора на наша питања.