Прочитај ми чланак

Син од Меденице наплаћивао одлуке Врховног суда: За услугу тражио 300.000 евра

0

Ухапшена бивша председница Врховног суда Весна Меденица осумњичена је да је, наводно, у најмање два случаја утицала да судије тог суда донесу одлуку, за шта је, тврде извори “Вијести” њен син Милош добио око 300.000 евра.

Према истим информацијама, реч је о две ревизије, на основу којих су они у чији предмет се умешала били у плусу за 400.000 и 600.000 евра.

То је рекао саговорник укључен у истрагу, објаснивши да је Милош Меденица за услугу тражио 30 одсто добити.

Весни Меденици, њеном некадашњем телохранитељу – полицајцу Милораду Меденици, Луки Бакочу, Василију Петровићу и службеници Управе прихода и царина Ивани Ковачевић синоћ је одређен притвор до 30 дана.

Такву одлуку судија за истрагу Вишег суда Сузана Мугоша донела је након шесточасовног већања.

Према сазнањима из истраге, док се чекало на одлуку Мугоше, полиција је по налогу Специјалног државног тужилаштва претресла куће двоје ухапшених.

Бранилац Весне Меденице, адвокат Здравко Беговић, најавио је да ће се жалити на одлуку судије за истрагу.

Исто ће урадити и адвокат Петровића, адвокат Данило Мићовић.

”По решењима судије за истрагу сви осумњичени су упућени у Истражни затвор у Спужу. Одређеним им је притвор до 30 дана, по притворском основу да би евентуалним боравком на слободи утицали на сведоке. У име моје штићенице изјавићу жалбу на решење судије”, рекао је адвокат Беговић.

Беговић је објаснио да ће лекари донети одлуку о томе да ли ће Меденица отићи у спушки затвор или ће бити на болничком лечењу.