Прочитај ми чланак

СИМ караван радости и пријатељства посетио Златибор

0

Општинска рунда такмичења овогодишњих Спортских игара младих (СИМ) одржала се на Златибору 10. априла.

Такмичење је свечано отворено у 11 часова, церемонијом на Краљевом тргу. Такмичаре су поздравили председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, као и успешни спортисти са територије општине.

Ове године у програму је било такмичење у пет спортова – атлетици, одбојци, игри између две ватре, баскету 3 на 3 и фудбалу . На самом Краљевом тргу одржала су се такмичења у игри између две ватре и атлетици, фудбалски турнир играо се на теренима Студентског одмаралишта „Ратко Митровић“, док се у дворани „Туристичко-рекреативног комплекса Златибор“ играо баскет и одбојка. Такмичење је одржано уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и локални Кризни штаб.

Пламен СИМ каравана радости и пријатељства кренуо је из Прибоја а након такмичења на Златибору посетиће Нову Варош, Ариље, Шабац… Најбољи са државног финала, као и свих претходних година, учествоваће на регионалном финалу у Сплиту, заједно са вршњацима из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Од оснивања до данас на Спортским играма младих учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења. Учешће за децу је у потпуности бесплатно. Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин, Миралем Пјанић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Предраг Мијатовић, Карл-Хајнц Румениге и многи други.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!