СИЛОВАТЕЉ пуштен из затвора на слободу, Игор Јурић: Родитељи, чувајте своју децу!

0

М. Ч. је пуштен прошле недеље из затвора након одлежаних 14 година казне коју је служио због силовања малолетне особе као повратник силоватељ (поновљено кривично дело). Оснивач Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић одмах је позвао родитеље из Ужица и Пожеге да чувају своју децу, с обзиром на то да се ради о повратнику.

Између Нинослава Јовановића (47) из Ниша, познатијег као Малчански берберин, и М. Ч. (64) из Пожеге, који само што је изашао из затвора, осим што су силоватељи повратници нема ништа слично, каже за Телеграф криминолог Златко Николић.

Без обзира на то што се ради о повратнику, Николић каже да наши закони не подразумевају да се М. Ч, прати како не би поново недело, а од чега страхује Србија, а поготово Ужице и Пожега.

– Не може се држати осуђеник којем је истекла казна. Закони постоје да штите све, чак и такве неваљалце. Волунтаристичко продужавање казне, односно продужавање казне без суђења код нас не постоји. У неким земљама, да, па се казна продужава некоме ко је несигуран, али то је по мени нехумано и неправедно, и зато сам против тога – каже Николић и додаје да ни његовим праћењем на слободи не би се много постигло: – Такве могућности нема, а и увођењем тога се не добија много.

И он каже да је вероватно да је М. Ч. агресивна особа.

Наш саговорник каже да између М. Ч. и Нинослава Јовановића нема сличности. Заправо, истиче да је Малчански берберин, који је отео девојчицу М. К. (12) из Сувог Дола код Ниша, уникат каквог је само „упознао“ у стручној литератури:
– Таквог профила силоватеља, као што је Малчански берберин, нема, бар ја нисам срео. Први пут сам се срео са том врстом патолошких силоватеља у литератури. Када се он појавио, погледао сам поново психоаналитичку литературу, све је било описано од А до Ш. Зато сам и рекао, сећате се, да он неће убити жртву и све што сам рекао било је тако.

Док се ми плашимо да М. Ч. не понови дело, он се плаши да каже због чега је лежао, каже Николић, а све зато што је свестан да се педофили нимало не „миришу“ у друштву. Зато је и рекао човеку са којим је путовао возом, а о чему смо јуче писали, да је у затвору био због убиства.

– Убице се више толеришу у социјалној средини, већина помисли да је јадан човек можда морао да убије – оценио је Николић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!