Прочитај ми чланак

Шести дан протеста у Новом Саду, могућа блокада улица вечерас

0

Настављају се протести ратара у Новом Саду и Суботици који траже откупну цену сунцокрета 700 евра по тони, укидање акцизе на гориво за пољопривреднике на количину до 100 литара по хектару и да се ограниче трговачке марже на сунцокретово уље. Влада је испунила њихов захтев да се укине забрана извоза уља и понудила им цену од 535 евра по тони сунцокрета.

Синоћ су барикаде у Новом Саду проширене, па су трактори били паркирани на Булевару Михајла Пупина, на прилазу центру из Јеврејске улице, односно на раскрсници код Српског народног позоришта.

Тренутно су проходни Варадински мост и Јеврејска улица, док је Булевар Михајла Пупина затворен од Варадинског моста до раскрснице са Улицом Модене и Жарка Зрењанина.

Део механизације, суботички ратари су синоћ препаркирали на паркинг простор у улици Матка Вуковића кроз коју ће данас проћи свечана поворка завршне манифестације жетелачких свечаности.

Иницијатор протеста пољопривредника у Суботици Мирослав Матковић каже за РТС, да им је намера да поново скрену пажњу на захтеве паора, а не да ометају поворку.

На тракторима су истакнути транспаренти на којима траже да се суша прогласи за елементарну непогоду, укидање обавезе плаћања надокнаде за одводњавање, да купују гориво без акциза, те већу цену сунцокрета.

Матковић наводи да данас не планирају блокаду улица током трајања жетелачких програма, али не искључује ту активност током вечери.

Данас се у Суботици одржавају завршне свечаности „Дужијанце“, манифестације жетелаца која обухвата свечану поворку учесника кроз град и културно-забавне програме.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!