Шеик донирао помоћ Хрватима, а Вучић га ословљавао са „брат мој“

0

Хрватска влада је пре два дана добила "анонимну" донацију 11,5 тона медицинске опреме из Уједињених Арапских Емирата, коју је упутио принц Мухамед бин Зајед ал Нахјан (58), исти шеик из Абу Дабија којег је председник Вучић ословљавао са "брат мој". А и он њега... Зашто Србија није прва добила?

Према писању хрватског листа Јутарњи.хр, процурела је информација да је изненадну донацију маски и друге опреме Хрватској донирао Мухамед бин Зајед ал Нахјан (58), принц који је у посети Београду председника Вучића ословљавао са „мој брат Александар“. И наш председник њега…

Питање је времена када ће медицинску опрему донирати и Србији, али не можемо а да се не запитамо, ако су Вучић и шеик у „братским“ односима, зашто помоћ прво није добила наша земља?

Према писању хрватских медија, шеик је последњих година био редовни гост у најпознатијим јадранским дестинацијама и често је пловио од Сплита до Дубровника.

Међутим, док је шеик Зајед летовао у Хрватској, у Београду је склапао договоре са својим „братом“, Александром Вучићем, који му је предао пројекат за „Јат“, ПКБ, пољопривреду, али и наводњавање у Војводини. Између ове две земље потписано је више споразума, а један од је споразум о стратешком партнерству.

ФОТО: ФК Црвена звезда

Такође, Вучић је једном приликом рекао да су УАЕ истински пријатељи Србије.

Да ли пријатељство измеу Србије и УАЕ важи само када је у питању изградња „Београда на води“ и зашто су наводни „братски“ односи утихнули сада, када је нашим грађанима помоћ најпотребнија?

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!