Прочитај ми чланак

Шеф кабинета Брнабић председник Надзорног одбора Политике

0

Милош Поповић, шеф кабинета премијерке Србије Ане Брнабић, уписан је и формално као нови председник Надзорног одбора Политике АД на сајту Агенције за привредне регистре (АПР), објавило је данас Удружење новинара Србије (УНС).

АПР је објавила решење којим се усваја промена председника Надзорног одбора и уписује Поповић, који на том месту заменио Немању Стевановића.


Овим решењем за новог члана Надзорног одбора Политике АД уписана је и Ивана Ножинић.

Зоран Мошорински, генерални директор Политике АД, објаснио је за УНС да је Поповић две године члан Надзорног одбора Политике АД, а да је формална промена обављена због оставке Стевановића.

Мошорински је навео да је држава неће изаћи из привредног друштва Политика АД јер је то „најстарија српска фирма, са традицијом дугом 117 година“, те би је „требало очувати“.

– Политика треба да остане државна, а најбоље решење је да дође до спајања Политике АД и Политике новине и магазини – казао је Мошорински.

Највећи акционар у Политици АД је држава. Акционом планом за примену Медијске стратегије, у делу који се односи на „смањен и учињен транспарентан утицај државе на медијско тржиште“, предвиђен је потпуни излазак државе из власништва Политике АД до четвртог квартала ове године.

И на сајту Политике АД објављена је одлука о избору новог председника Надзорног одбора.

Чланови Надзорног одбора Политике АД, на предлог Љубомира Јовановића – представника државног капитала у Надзорном одбору друштва, изабрали су Поповића за новог председника, пише у тој одлуци од 15. марта.

Наводи се и да је Немања Стевановић поднео оставку 26. фебруара због именовања на другу јавну функцију – за шефа Сталне мисије Србије при Организацији уједињених нација у Њујорку.