Прочитај ми чланак

Саво и Брнабићка у клинчу: Ботовима смета јагње јер они једу сендвич

0

Након што је Ана Брнабић реаговала на фотографију из кампа где се види како Саво Манојловић једе јагње, директор кампање "Крени-промени" имао је шта да поручи премијерки поводом ове објаве.

Манојловић је на свом Твитеру објавио слику на којем се види како у кампу једе печење са другим грађанима, након чега су уследили бројни коментари. Један од њих упућен је и са званичног налога премијерке Ане Брнабић, где је у једном твиту Ииницијативу погрдно назвала иницијативу „Крени-окрени“, алудирајући на фотографију печења.


„Од ‘Крени-покрени’ постадоше ‘Крени-окрени’ – врти се печење у шаторима, пршти екологија, заштита животиња, биодиверзитета, све зелено…. немојте да виде Виола, Рокфелер, Хајнрих Бел и остали, тешко ће они разумети тај домаћи зелени моменат“, поручено је са званичног налога премијерке Брнабић.

На ову објаву није остао нем ни Манојловић, који је за Нова.рс рекао да премијерки и њеним фановима може да поручи следеће:

„Зашто ботовима смета јагње? Па за зато што они једу сендвич, то је једино што могу да кажем Ани Брнабић“, кратко је поручио директор кампање „Крени-промени“.

Подсетимо, већ неколико дана мештани Горњих Недељица, Лознице, Београда и осталих крајева Србије кампују у Пионирском парку испред Председништва Србије, тражећи да се коначно забрани истраживање бора и литијума на територији целе Србије. Иако током ноћи температура достиже и минус, борба грађана не престаје, а неколико шатора постављено је свакога дана.

Поред мештана Недељица, међу присутнима су и глумица Љиљана Браловић, Саво Манојловић, Александар Јовановић Ћута и други активисти.