ШАРЧЕВИЋ БЕЗ БЛАМА: Тачно за „Руђер Бошковић“, није у супротности са препорукама

0

На информацију да приватна школа Руђер Бошковић у Београду у понедељак 16. марта почиње да спроводи онлине наставу за своје ученике, министар просвете у Влади Србије Младен Шарчевић каже за БИРН да је то тачно али да то није у супротности са препорукама Владе Србије.

У телефонској изјави за БИРН он каже да се прави бука ни око чега, односно само зато што је он повезан са том школом.

Izvor: N1

„Када будемо ускоро пустили онлине систем наставе за све школе у Србији онда ми нико неће честитати на томе“, каже Шарчевић и додаје да је свестан да и сада пуно родитеља не пушта децу у школу због страха од ширења корона вируса и да се то све бележи.

Он каже да се ради на томе да већ наредне недеље сви буду у могућности да имају онлине наставу.

Раније данас на ванредној конференцији за новинаре председница Владе Ана Брнабић је саопштила да до даљег неће бити обуставе наставе у школама у Србији јер не постоји опасност од ширења корона вируса међу школском популацијом.

Чланови Кризног шатаба Владе Србије који предводи Ана Брнабић су сви до једнога уверавали јавност да у овом тренутку нема разлога да се обустави настава у школама и да се затварају вртићи јер деца нису угрожена и не преносе вирус, како наводно показује досадашње искуство са Ковид-19.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!