САМОХРАНА МАЈКА: Поједине колеге пијане износили из Крушика, а мене отпустили

0

Самохрана мајка Оливера Јешић (39) која је последње четири и по године радила у "Крушику" јуче је остала без посла, иако је, како каже, била радник за пример, а нису отпуштени појединци које су "пијане и дрогиране износили из фабрике".

Оливера Јешић је, како каже, у ваљевском Крушику запослена од фебруара 2016. године, када је прво добила уговор о раду на четири, затим шест месеци, након чега јој је противно закону, уговор констатно продужаван на по месец дана.

Foto: facebook/olivera.jesic

“Сви су ми говорили да је то противзаконито и да би након две године требало да добијем уговор за стално, али нисам хтела да тужим фирму из страха да ми се не деси ово што ми се сад десило”, прича Јешић за Нова.рс.

Ова самохрана мајка, како каже, од јуче се нашла међу 20 радника “Крушика”, којима није продужен уговор.

“У среду ме је секретарица позвала и рекла да ми уговор неће бити продужен, иако сам у току прошлог месеца од директора добила СМС поруку у којој пише да ми је нови уговор спреман и да ће ми бити јављено кад да дођем да потпишем”, прича она.

Како каже, у “Крушику” је јуче 15 радника добило решење за стално, док је од првобитно планираних 38 радника, њих 20 остало без посла, тако што им уговор није продужен.

“На посао је враћено њих 18 који су имали неку везу, који су подобни владајућој странци”, тврди она.

Јешић које је радила на погону са пресама у овој фабрици, тврди да је све време посвећено и савесно обављала свој посао, док има оних за које се то не може рећи.

“У Крушику појединци пију током радног времена, ту се редовно кува и котлић, пали роштиљ. Виђала сам како мртве пијане неке раднике износе из фабрике. Нико од тих људи није добио отказ”, тврди она.

Како каже, генерални директор фабрике Владан Лукић је као разлог за отпуштање радника навео “неоправдана боловања и лажне дипломе”.

“Ја ништа од тога нисам имала и одговорно тврдим да такви људи нису остали без посла. Све зависи од везе, преко кога си дошао и ко стоји иза тебе”, тврди она.

Објашњава да је, након што је обавештена да остаје без посла, прво отишла код директора свог погона Радована Терзића, који јој је рекао да са том одлуком нема никакве везе. Није, каже, успела ни да допре ни до генералног директора Владана Лукића, који је, тврди, “пролазио поред мене и није ме констатовао”.

Како каже, Лукићевој секретарици је поднела и отворено писмо упућено Терзићу, али осим информације да директор не прима странке, до сада никакав одговор није добила.

“Крушик” је већ дуго у жижи српске јавности због приче о нелагалној трговини оружја у којој је, како се тврди, био умешан Бранко Стефановић, отац одлазећег министра полиције Небојше Стефановића.

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић је посетио “Крушик” недуго пре ванредног стања, тачније 9. марта, и радницима у дупке пуном дворишту поручио:

“Нисам дошао да вас лажем, нити је то могуће. Мораћу да видим како да се помогне и реше проблеми, који су настали из објективних, али и због недовољне способности различитих пословодстава, као и због рушења угледа Крушика у међународној јавности”, рекао је председник.

Рекао је радницима да неће имати проблем “ни са послом, ни са платама”, али их је замолио да “помогну својој држави одговорним понашањем”. Како је рекао, у Крушику ће бити реорганизован посао тако што ће предузеће бити оријентисано на тржиште и профитабилне програме профитабилне, а што мање на новац из државне касе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!