Прочитај ми чланак

САМО У СРБИЈИ Исељавају породицу из објекта који не постоји!

0

Нашем активисти Војиславу Вуксановићу и његовој породици поново је заказано исељење из објекта који не постоји - саопштила је данас организација "За кров над главом".

Како се наводи, извршитељка Мирјана Димитријевић заказала је исељење породици Вуксановић за 30. септембар, а у закључку је навела да ће на самом извршењу присуствовати и вештаци грађевинске и геодетске струке са циљем да помогну идентификацији предмета извршења.

„Krov nad glavom“, ilustracija Foto: Printscreen/Youtube

– Неколико вештачења судских вештака већ постоји, једно у коме је наведено да се објекат који се налази на наведеној адреси не може идентификовати са оним из судске пресуде, а и вештачење из кога се види да је предмет судске пресуде, објекат од 66 квадрата, срушен – стоји у саопштењу.

Из „За кров над главом“ су објаснили да је додатни проблем и што се на адреси налази више објеката и стамбених једница, док у пресуди није прецизирано који од тих је предмет извршења.

– Такође, на основу увида у земљишне књиге се види да ни један од објеката није уписан као кућа, како се наводи у пресуди, већ зграде. Претходни покушај извршења био је 20. марта 2019 године и тада је извршитељка одустала јер се на лицу места нису приступили извршни повериоци. У закључку је тада написала да нема законских услова да изврши пресуду, јер се нису појавили извршни повериоци који треба да преузму непокретност – наводи организација.

Они су истакли да је породица Вуксановић на овај начин годинама изложена малтретирању, неизвесности и стресу, јер пресуда не може да се изврши, а повериоци користе јавне извршитеље како би вршили притисак у њихову корист.

„За кров над главом“ позива медије, организације из области заштите људских права, као и оне који се баве праћењем рада јавних извршитеља, да се појаве на заказаном исељењу како би на лицу места 30.09. у 12 часова, видели на који начин извршитељка покушава да спроведе неизвршиву судску пресуду.