Само ако имате ОВАЈ ПАПИР моћи ћете да се крећете у току ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

0

Од сутра у 20 до 5 ујутро уводи се полицијски час, нико не може да буде на улицама.

Ова одлука је донета на седници Владе Републике Србије којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић на позив премијерке Ане Брнабић.

Полицијски час се односи на време у коме се од грађана захтева да остану у својим домовима.

Полицијски час се уводи као мера забране кретања грађанима после одређеног времена. Некад се то односи на сате у току дана, а некад на забрану кретања након 20 односно 22х, па до раних јутарњих часова.

По правилу се проглашава као део сета мера ванредног стања и реч је о мери која се предузима углавном када је ратно стање, када су поплаве, да се спречи пљачкање домова.

Такође је мера којом државе стају на пут демонстрацијама, побунама и грађанским немирима. Уколико се особа нађе на улици у току полицијског часа прети јој казна због кршења наредбе.

Председник Србије рекао је да ће Влада Србије и послодавци издавати посебне дозволе за људе који раде трећу смену и да ће уз те дозволе моћи да се крећу у периоду од 20 до 5 часова.

Брнабић је најавила да ће казне за непоштовање изолације износити до 150.000 динара, те да „не желе да затварају грађане“, али није појаснила да ли би исте мере важиле и након проглашења полицијског часа или би излазак на улице после одређеног времена значио притвор.

Председник Србије рекао је да ће Влада Србије и послодавци издавати посебне дозволе за људе који раде трећу смену и да ће уз те дозволе моћи да се крећу у периоду од 20 до 5 часова.

– Што се тиче мере кретања од 20 до 5 сати у том периоду се остварују контакти који су неупоредиво ближи, почевши од рођендана, журки, славља, окупљања. Хоћемо да људи буду кући. Не уводи се то да би се неко цензурисао, то се ради да би смо заштитили животе људи – рекао је Вучић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!