САБИЈАЈУ НАС Ново радно време трговина, убудуће само до 15 часова

0

Током ванредног стања проглашеног због ширења корона вируса измењено је радно време трговинских ланаца широм Србије.

Од понедељка 23.марта све Maxi, Tempo и Shop&Go продавнице сваког дана у недељи ће радити од 7х до 15х.

Тако ће и IDEA продавнице, Roda маркети и Mercator хипермаркети радити од 7 до 15 сати, сваког дана у недељи.

С обзиром на то да су најстарији суграђани једна од најрањивијих група када је реч у корона вирусу, компанија Mercator -S је одлучила да недељом, од 4 до 7 сати ујутру, 90 одабраних IDEA продавница, Roda маркета и Мercator хипермаркета буде на услузи само особама старијим од 65 година.

Продавнице Grupe Univerexport ( Univerexport и Тrgopromet) од данас раде од 7 до 15 сати, укључујући и продавнице у оквиру тржних центара (ТC Promenada Нови Сад и TC Aviv park, Звездара).

Група Univerexport је саопштила да поштује све одлуке и уредбе Владе Србије и да су ради безбедности својих запослених и потрошача, између осталог, направљене заштитне баријере на касама.

Како се наводи, простор и опрема унутар продавница се редовно дезинфикују, а касири су опремљени маскама, рукавицама и средствима за дезинфекцију.

Наводи се да се пажљиво води рачуна о максималном броју људи унутар продавнице и да се мере опреза константно комуницирају и на интерним разгласима у радњи, како би се на разне начине указало на додатни опрез и одговорност у овим моментима.

Компанија Lidl Србија од сутра уводи измене радног времена својих продавница како би омогућили свим грађанима да обаве куповину, а својим запосленима да стигну кућама пре 17 часова.

Све Lidl продавнице ће од сутра до даљег радити сваког дана од 07-15 часова.

Компанија апелује на своје потрошаче да у оваквим ситуацијама поступају одговорно, поштују ванредне мере и савете лекара да остану код куће, као и да у продавницу иду онда када је заиста неопходно и купују рационално.

Уколико се мере ограничења кретања буду мењале, може доћи и до додатних промена радног времена Lidl продавница, а будући термини куповине за старије од 65 година биће посебно најављени.

Од сутра, 23. марта, Палилуска пијаца бити затворена, док ће остале пијаце на територији Београда радити само четвртком, петком и суботом, од 8.00 до 15 сати.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!