Прочитај ми чланак

СА ПРОМИЛОМ АЛКОХОЛА У КРВИ, убио девојчицу на Бањици, па побегао!

0

Александар Живановић, осумњичен за несрећу 31. децембра, у тренутку удеса имао 1,06 промила алкохола у крви. Није био способан за управљање аутом када је покосио Јелену Меловић.

12-promil_620x0

Александар Живановић (33), осумњичен да је 31. децембра прошле године својим аутомобилом убио Јелену Меловић (14), а затим побегао са места несреће, имао је у тренутку удеса 1,06 промила алкохола у крви и није био способан за управљање аутомобилом. Ово је констатовано у налазу вештака који је у понедељак стигао у Прво основно јавно тужилаштво у Београду. Због степена алкохолисаности предмет ће прећи у надлежност Вишег тужилаштва.

Несрећа се догодила у Улици Бахтијара Вагабзаде око 18.40. Живановић је, како се сумња, возећи неприлагођеном брзином, из Борске улице, нагло скренуо у Бахтијара Вагабзаде. Према непотврђеним информацијама, није владао возилом и једног тренутка је, код скретања за гробље, налетео на Јелену, која је шетала пса. Буквално ју је покосио, а онда, не гледавши шта је са девојчицом и не покушавајући да јој помогне, нестао у правцу пет солитера.

Грађани су видевши шта се догодило одмах позвали полицију и Хитну помоћ. Међутим, девојчицу је неко у међувремену приватним аутомобилом превезао на ВМА, где су лекари све учинили да јој спасу живот. Нажалост, у томе нису успели. Полиција је сутрадан успела да идентификује и ухапси возача.

Живановић, по професији ветеринар, на саслушање у Прво тужилаштво приведен је 2. јануара. Био је у тешком психичком стању, због чега није био способан да изнесе одбрану, као ни да објасни зашто није стао да помогне Јелени, већ је побегао. На предлог тужилаштва, судија за претходни поступак Првог суда му је одредио притвор до 30 дана због опасности да би боравком на слободи могао да утиче на сведоке.

ПРОВЕРА БРЗИНЕ И ИСПРАВНОСТИ ВОЗИЛА

Према информацијама које смо добили, у наставку истраге радиће се саобраћајно вештачење, како би се утврдило којом брзином се кретало возило, као и да ли је било у исправном стању. Такође, биће саслушани и сведоци, који су се затекли на месту несреће.