Прочитај ми чланак

Са дна каце: Директор „Бео електране“ умислио да је патријарх

0

Директор ЈКП "Београдске електране" Раде Баста умислио је да је патријарх или други црквени великодостојник, па објавио "Божићну посланицу". Посланице се упућују верницима на велике празнике, али од стране свештеника који имају високе црквене чинове, попут патријарха или епископа, а никако од стране световних лица као што је директор Београдских електрана.

Раде Баста, директор ЈКП „Београдске електране“, поручио је у „Божићној посланици“ да Срби са Косова и Метохије и други прогнани, „побеђују своје прогонитеље“, оне који мисле да до свог циља могу стићи наносећи пораз другима, и позвао косовске Србе да „издрже до краја“, објављено је на сајту ЈКП „Београдске електране“.

– Дубоко верујемо да ће доћи време када ће се насилници постидети. Молимо се и за непријатеље наше да увиде да чињење зла не може донети добро никоме. Нека знају да ће, после свих пораза којима понижавају друге, на крају сами себе поразити безнађем – поручио је Баста.

Нејасно је како је Баста уопште помислио да је прикладно да као директор Београдских електрана упућује Божићну посланицу грађанима, као ни то у ком својству се он обраћа Србима са Косова и Метохије.

Одавно је познато да директори јавних предузећа мисле за себе да су Богом дани, али Баста је отишао корак даље па је умислио да је први међу једнакима у Српској православној цркви.