Прочитај ми чланак

РУСКИЊЕ СЕ РАЗВОДЕ ОД ЦРНОГОРАЦА: Одох, злато, па живи са НAТО!

0
КАРИКАТУРА:  novosti.rs

КАРИКАТУРА: novosti.rs

Због заоштрених политичких односа Подгорице и Москве, ђетићи последњих недеља на све већим мукама како да остану у браку са Рускињама. Ирена из Казања напушта Николу због агитовања за Aлијансу.

Овај слоган постао је стварност Подгоричанина Николе, коме брак „гори под ногама“ због месецима дугог ангажовања у промоцији Aлијансе у Црној Гори. Тако, ни сам не зна да ли да слави евентуални улазак Црне Горе у Северноатлантски савез или да оплакује своју супругу Ирену из руског Казања, која, ако се то деси, прети одласком са двоје малолетне деце!

УДAЉЕНИ И У ВЕРИ

У НВО „Наши коријени“ дошли су до података да жене из Русије и Украјине поседују већу духовност у односу на Црногорце.
– Рускиње најмање два пута недељно одлазе у цркву, присуствују литургијама, посте и причешћују се, док то, нажалост, није случај са њиховим мужевима. И због даљине у вери долази до распада брачне заједнице – указује Жарко Томановић.

– Осам година смо у браку, али је у нашим односима „загрмело“ када сам прихватио логистику у НAТО кампањи. Надам се да ће се Ирена уразумити и одустати од сулуде намере – јада се Никола.

НAТО виза – брачна криза! То је слика и прилика данашњег Монтенегра у којем због државне политике и курса окретања Западу, све мање станује некада чувено црногорско гесло „нас и Руса триста милиона!“ Човек који је пре неколико година позвао јавно Рускиње да се удају за Црногорце не би ли искоренили белу кугу је Жарко Томановић из Никшића, извршни директор невладине организације „Наши коријени“. Он је покушао и донекле успео да заживи идеју о такозваном словенском браку, шаљући мејлове на многе адресе од Урала до Камчатке, са понудама кршних ђетића „из јуначких кућа старих“.

– Нажалост, случај Николе и Ирене није једини због несрећне политике и чланства Црне Горе у НAТО. Има их још, поготово у мањим местима. Очигледно је да су неки Црногорци изгубили духовност одричући се својих корена газећи претке, што се, као што видимо скупо плаћа, уништењем душе, брака и породице – каже за „Новости“ Томановић. – Не чуди ме да Рускиње у Црној Гори олако препознају разлику између праве вере и оне лажне, зато и нису спремне да трпе индоктринацију секти на штету свога брака и породице. Колико сам успео да сазнам, то је кључни разлог пуцања ових бракова.

Наш саговорник подсећа да је брак ђетића и ђевушки изложен многим притисцима, па и овим око улоге НAТО.

– Може и то да се превазиђе, али је очигледно да особе које цене своје претке, потомке и веру не праштају издају. Свако то доживљава на свој начин. Нешто слично смо доживели у Босни и Хрватској деведесетих. Све ово је тема новог светског поретка. Дакле, потребно је разорити фамилију, угасити братства и на крају државу. Још нисам наишао на Рускињу која је за НAТО.

Подгоричани које смо питали како коментаришу овај проблем, шеретски одговарају:

Можда су опет криве свекрве, које су одлучиле да буду за Aлијансу! Ово је очигледно крај идила због НAТО и Мила!

Извор: Новости.рс