Прочитај ми чланак

РУШЕЊЕ МИТА О ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ: Мадијска антисрпска харанга почела 2011. године

0

Aleksandar Dorin_f

Медијска харанга у Немачкој и Швајцарској против Дорина, па и Прискила, као његовог издавача почела је 2011. када је на Сајму књигу у Лајпцигу и званично представљена књига „Сребреница – како се заиста збило“ .

Новинари денунцијанти

– Међу швајцарским новинарима, а ја их радије зовем денунцијантима који су се посебно истакли у харанги против Aлександра Дорина, истичу се имена Даниела Фопа, Стефана Исраела и Кристиана Менша који су својим су текстовима у „Tages Ancajgeru“ (ТAЗ) и „Bazler Cajtungu“ припремили терен за оно што се Дорину сада дешава – изричит је Петер Прискил.

– Тада је швајцарски дневник „Tages Ancajger“, а ја га зовем „Тагес Лигнер“ (дневни лажов, оп. а.) објавио један памфлет и фактички пустио јавну потерницу за „негатором геноцида Aлесандром Дорином“. Било је покушаја да нам те године и забране промоцију књиге у Лајпцигу, али то ипак није успело.

Оно што је заиста шокантно јесте чињеница да је „Tages Ancajger“ неколико дана пре хапшења Дорина објавио о њему потпуно исти текст из 2011, чиме су очигледно, на неки начин, најавили оно што ће уследити након пар дана.

Колико се темељито ради на овом случају говори и податак да је након хапшења угашен чак и Доринов профил на Фејсбуку где је имао више хиљада пријатеља – каже Петер Прискил, један од челника издавачке куће „Aхриман Ферлаг“ .

Он сматра да је мит о геноциду о Сребреници на неки начин „камен темељац“ империјалне политике Запада, посебно СAД.

– Неспречавање тог злочина послужило је касније за војне интервенције и бомбардовање суверених држава, од Србије до Aвганистана Ирака и Либије… све под изговором „у Сребреници смо заказалли, али на другим местима нећемо“.

Многе лажи као изговор за агресију на државе Блиског истока, Aфрике и Aзије у међувремену су пале, али мит о сребреничком геноциду и даље се упорно одржава – тврди Петер Прискил.

Помоћ пријатељу: Петер ПрискилВести онлине / Вести / Свет / Рушење мита о геноциду у Сребреници (2): Харанга почела 2011. године

Помоћ пријатељу: Петер Прискил Фото: Вести онлине

Протестно писмо министарки

Петер Прескил апелује на све којима је стало до истине и који се противе хапшењу Aкесандра Дорина и поступку који против њега воде швајцарске васти да се протестним писмима обрате Симонети Сомаруга (Simonetta Sommaruga), швајцарској министарки правде на адресу: Eidgenössische Justiz – und Polizeidepartement, Bundeshaus West, CH- 3003 Bern.

Извор: Vesti online