Прочитај ми чланак

РТС признао Црногорску православну цркву!? (ВИДЕО)

0

Све је могуће на Радио телевизији Србије, па чак и то да признају Црногорску православну цркву! Да ли намерно, случајно, из незнања, непрофесионалности... тек у дневницима 2 и 3, на Божић, приказали су снимак из непостојеће православне цркве са Цетиња.

Тако је Јавни сервис, који плаћају сви грађани Србије, пустио видео на којем се види Борис Бојовић, лажни владика лажне цркве, у одсуству Мираша Дедејића, а снимак је представљен као део прилога у коме православци широм региона и у иностранству славе Божић.

– Празник славе и Црногорци, да се лако препозна одакле су, неки су искористили заштитне маске – стоји у прилогу РТС, који је пре Цетиња приказао православне обичаје из Сарајева и Бањалуке, са изјавама људи, а затим и Руске православне цркве и на крају непризнате Црногорске православне цркве.

Не знамо да ли је РТС то урадио из незнања или намерно, то је на читаоцима да пресуде. Тек, можда је и то део кампање коју протеклих дана воде режимски медији против евентуалне конкуренције потенцијалним кандидатима Александра Вучића за новог српског патријарха.