Прочитај ми чланак

РТС оштро демантује да Констракта подржава руску војску у Украјини

0

Радио Телевизија Србије оштро осуђује непримерене инсинуације неких појединаца на друштвеним мрежама да сто на фотографији наше представнице на Песми Евровизије, због тога што подсећа на слово „З“, уједно „представља подршку руској војсци у рату у Украјини“.

„Одлучно демантујемо било какву сличну намеру и сматрамо злонамерним довођење у везу наше представнице са актуелном политичком ситуацијом у свету“, наводе у саопштењу РТС.

„Столови на фотографији се више од три године користе за потребе наших емисија, а у овом случају су искоришћени за само једно фотографисање. Учитавање неког новог смисла том сценографском елементу апсолутно је бесмислено, а у неким случајевима и злонамерно“, додали су они.

„Оригиналан наступ и појава представнице Србије интригирају не само нашу, већ и светску јавност, али увек и једино као уметнички перформанс за који је сигурно да је окренут љубави према човеку и животу“, закључили су у саопштењу.

Подсетимо, Твитером се шири Констрактина фотографија и сви гледају у сточић који наводно симболизује слово „З“ – симбол подршке руској инвазији на Украјину. Оваква учитавања отишла су толико далеко да људи на Твитеру тагују званичан налог Евровизије и позивају да се српској представници забрани учешће на такмичењу.