Прочитај ми чланак

РТС: Јуче бомба данас хакерски напади; Дневник каснио, избачени „неки прилози“

0

Други дневник Радио телевизије Србије (РТС) који почиње у термину од 19.30 часова каснио је неколико минута јер су систем напали хакери, саопштила је водитељка програма.

„Већ други дан наша кућа се суочава са техничким проблемима након јучерашње дојаве о подментуној бомби“, навела је водитељка централног дневника РТС.

Како је објаснила, „вечерас нам је систем нападнут од стране хакера због чега се унапред извињавамо за могуће техничке проблеме приликом емитовања дневника“.

„Неке прилоге нисмо у могућности да емитујемо по предвиђеном редоследу, а неке можда нећемо моћи да прикажемо“, навела је водитељка.

За које тачно прилоге није било места (нису били пуштени због „техничких проблема“)?

Упркос јучерашњој дојави о бомби и евакуацији зграде РТС-а, увече је ипак одржана унапред најављена политичка емисија „Реч на реч“ где су опозиционари Бошко Обрадовић (Двери), Душан Туфегџић (Народна странка) и Александар Јовановић Ћута (листа „Србија против насиља“) буквално урнисали видно узнемирену премијерку Ану Брнабић, оголили издају, пљачку и безакоње у Србији – а чињенице које су рекли су вероватно шокирале прорежимске гледаоце РТС-а јер до сада а Јавном сервису ни водитељи ни гости (ометачи) нису дозвољавали да се чује истина.