Прочитај ми чланак

РХМЗ управо објавио: У наредна два сата пљускови с грмљавином…

0

„У наредна два сата на територији Бачке, као и у планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије локална појава плјускова са грмлјавином, који понегде могу бити интензивнији, па је могућа локална појава суградице“, објавио је РХМЗ као додатак својој метеоролошкој најави нешто пре 16.30.

Метеоаларм и даље упозорава на високе температуре, али се, како је наведено, „услед повећања нестабилности, уз дневни развој облачности, поподневни локални плјускови са грмлјавином очекују у четвртак (24.08.), док се у осталим данима, као ретка и изолована појава очекују тек понегде у планинским пределима“.

Време у Србији биће у четвртак променљиво облачно и топло, у Војводини углавном суво, а у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, саопштио је данас Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб и умерен северни и северозападни ветар, а температуре ће се кретати од 16 до 35 степени.

У Београду ће исто бити променљиво облачно и топло, повремено са кишом и локалном појавом краткотрајних пљускова са грмљавином. Ветар слаб променљив, температуре од 20 до 33 степена.

До понедељка биће претежно сунчано и веома топло са највишом температуром од 34 до 37 степени, а у планинским пределима се, уз локални развој облачности, очекује ретка појава краткотрајне кише или пљуска с грмљавином. Од уторка време ће бити променљиво и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином уз пад температуре, преноси Танјуг.