Прочитај ми чланак

РХМЗ упозорава: Очекујте високе температуре, али и велику промену времена

0

У Србији ће данас бити сунчано и веома топло, са највишом дневном температуром и до 37 степени, саопштио је из Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ), који је издао два упозорења на високе температуре, али и временске непогоде.

Данас ће у Србији дувати слаб ветар, променљивог смера, а на истоку земље слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура биће од 14 степени до 22, а највиша од 34 до 37 степени Целзијуса.

У Београду ће такође бити сунчано и топло, са најнижом температуром око 22, а највишом око 37 степени.

Упозорење на високе температуре и временске непогоде

„Данас и сутра на подручју Србије веома топло. Максимална температура данас од 34 до 37, а у петак од 36 до 39 степени“, гласи прво упозорење РХМЗ-а.

Фото: РХМЗ

 

У другом упозорењу наводи се да се од петка после подне до краја седмице на подручју Србије очекује локална појава временских непогода са градом и олујним ветром. У суботу и недељу пљускови и грмљавине местимично ће бити интензивнији уз количину кише већу од 40 мм за 24 час

Упозорење за Београд

„Данас и сутра на подручју Београда веома топло са максималном температуром око 37“, наводи се у трећем упозорењу.

Фото: РХМЗ

 

„Од петка после подне до краја седмице на подручју Београда повремено се очекују пљускови и грмљавине, који локално могу интензивнији уз појаву града и јаког или олујног ветра“, упозорава РХМЗ.