Прочитај ми чланак

РХМЗ упозорава: Наранџасти метео-аларм, сутра временске непогоде

0

У уторак после подне, увече и ноћу на подручју Србије очекује се локална појава временских непогода - града, олујног ветра и обилних пљускова.

Непогоде ће се у среду током дана интензивирати на ширем подручју, нарочито у централној и јужној Србији. Од среде је на снази наранџасти метео-аларм.

 

Дуваће слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено и јак јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната имати и ударе олујне јачине.

У Бачкој, Срему и западној Србији увече и у току ноћи дуваће ветар у скретању на северозападни. Најнижа температура од 15 до 24 Ц, а највиша од 30 до 35 Ц, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду ће бити променљиво облачно и топло, у првом делу дана са дужим сунчаним интервалима, а касније после подне, увече и у току ноћи са условима за пљускове и грмљавину.

Дуваће умерен, повремено јак југоисточни ветар, увече у слабљењу. Најнижа температура биће око 24 Ц, а највиша око 32 Ц.

Изгледи времена до 11. августа:

Очекује се да среда буде најнестабилнији дан са учесталом појавом кише, пљускова и грмљавине, али и са условима за локалне непогоде са градом, олујним ветром и великом количином падавина.

Од четвртка до краја периода променљиво – смењиваће се сунчани периоди и краткотрајни пљускови са грмљавином, који ће бити чешћи у централним и јужним деловима Србије.

Температура око и мало изнад просека за прву половину августа.