Прочитај ми чланак

РХМЗ: Стижу облаци, у наредна два сата киша у овим крајевима

0

„Пролазно наоблачење с кишом из западне и централне Србије у наредна два сата премештаће се ка југу и југоистоку земљ.“

У Србији данас ветровито и мало свежије, уз умерен, повремено и јак северозападни ветар. Још раније је најављено да се ујутру у северним, а током преподнева у осталим пределима очекује пролазно наоблачење са кишом. Од средине дана променљиво облачно, понегде са условима за краткотрајну кишу или изоловани пљусак.

Јутарња температура од 6 до 13, највиша дневна од 16 до 20 степени, саопштио је Републички хидрометеролошки завод.

У Београду ветровито и мало свежије, уз умерен, повремено и јак северозападни ветар.

Ујутру пролазно наоблачење са кишом, а затим променљиво облачно, после подне у појединим деловима града са условима за краткотрајну кишу или изоловани пљусак, преноси Танјуг.

Јутарња температура од 9 до 13, највиша дневна око 19 степени.

Наредних дана, најављује РХМЗ, јутра ће бити хладна, у већини места од 3 до 10 °C, али ће у другој половини неделје дневне температуре бити топлије, у већини места од 20 до 24 °C.

У уторак променљиво облачно, ветровито и свеже, уз смену сунцаних и облачних интервала и локалне појаве краткотрајне кише или изолованог пљуска.

Од среде до понедељка, 10. октобра, периода суво и стабилно време са сунчаним интервалима, а температура ће бити у порасту и кретаће се у границама просека, у већини места од 20 до 24 степена.