Прочитај ми чланак

РХМЗ: Стиже олујно невреме у ове делове Србије, понегде ће бити и града

0

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) најавио је да се у вечерњим сатима очекује невреме праћено пљусковима и грмљавином на подручју Војводине, југозападне и јужне Србије, а понегде може бити суградице и града. И у појединим деловима Београда очекује се плјусак с грмлјавином.

„У наставку дана у већини крајева киша или пљускови с грмљавином, израженијим на подручју Војводине, југозападне и јужне Србије (од 10 до 20 мм, локално и више), а понегде може бити суградице и града. У појединим деловима Београда пљусак с грмљавином“, назначено је на сајту РХМЗ.

РХМЗ упозорава да се до краја ове и у првој половини следеће седмице наставља нестабилно време са пљусковима и грмљавином.

„Локално се очекују временске непогоде: град, јак и олујни ветар и велика количина падавина за кратко време, од 20 до 50 мм у зони најинтензивнијих пљускова, понегде и више“.

Што се тиче водостаја, он ће се на Сави код Шапца наредних дана кретати изнад границе редовне одбране од поплава.

„На Колубари, Убу, Тамнави, Јадру, Ликодри, Љубовиђи, Скрапежу, Ђетињи, Моравици и горњем току Западне Мораве од 31. маја до 02. јуна водостаји ће бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа. На мањим бујичним водотоцима ових сливова могућа су изливања“, упозорава РХМЗ.