Прочитај ми чланак

РХМЗ потврдио: Стиже снег и у ниже крајеве

0

Данас облачно, а за викенд бурно.

Према прогнози РХМЗ, данас ће у Србији бити претежно облачно, местимично са кишом, а више падавина се очекује у западној и централној Србији. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима краткотрајно и јак, источни и југоисточни, пренео је Танјуг.

Најнижа температура биће од 0 степени на северу Војводине до 7 степени на југоистоку Србије, а највиша од 5 степени на северу до 13 степени на југоистоку земље.

У Београду ће данас бити ветровито са кишом, ветар слаб, источни и југоисточни. Најнижа температура око 3 степена, а највиша око 7 степени.

Наредних дана бурно, или како је био сликовит марко Чубрило – у кратком периоду ће се „променити готово сва годишња доба“.

У петак и суботу ће, према прогнози, бити топлије уз умерен и јак јужни и југоисточни ветар, нарочито у кошавском подручју и на планинама, а на југу Баната и са ударима олујне јачине.

У петак умерено до потпуно облачно, тек понегде са кишом, с највишом дневном температуром од 10 до 15 °C, док ће у суботу у неким крајевима ићи и до 18 степени.

У недељу се очекује захлађење, а увече и током ноћи, у нижим пределима северне, западне, југозападне и централне Србије се очекује прелазак кише у снег.

Биће облачно, местимично са кишом, на планинама са снегом. Током дана јаче захлађење уз скретање ветра на умерен и јак северозападни. Увече и током ноћи у нижим пределима северне, западне, југозападне и централне Србије се очекује прелазак кише у снег.

У понедељак хладно, на северу суво, у осталим крајевима са снегом уз формирање снежног покривача. У уторак и среду пре подне подне суво, у среду после подне на југозападу нове мешовите падавине које ће се до краја периода проширити и на остале крајеве.