Прочитај ми чланак

РХМЗ објавио када ће доћи до погоршања времена: Михољско лето улази у завршницу

0

Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је најаву у којој се наводи да нас до среде очекују хладна јутра, да нам у среду увече долази пролазно наоблачење, али и да нас очекује опет викенд са порастом дневних температура.

– Јутра хладна, ван кошавског подручја са краткотрајном маглом и минималном температуром од -2 до 7 °Ц (понегде уз слаб приземни мраз, а на југу и слаб мраз на 2 м висине), док ће у Војводини и Подунављу услед умереног југоисточног ветра јутарње температуре бити више, у интервалу од 7 до 12 степени. У току дана до среде претежно сунчано и натпросечно топло са максималном температуром од 20 до 25 степени – наводи се у најави објављеној јутрос у 5.47 сати.

FOTO: Youtube

У среду после подне и увече пролазно умерено наоблачење.

– Оно ће условити пад температуре уз скретање ветра на северозападни правац, па ће до петка максималне вредности бити од 15 до 19 степени. Слаба краткотрајна киша очекује се у среду у другом делу дана тек понегде у брдско-планинским пределима. Наредног викенда поновни пораст дневне температуре, док ће јутра бити хладна, понегде са слабим приземним мразем. У кошавском подручју југоисточни ветар биће у појачању. Очекује се и наоблачење са запада, које ће у недељу условити местимично кишу и локалне пљускове – прецизира РХМЗ.