Прочитај ми чланак

РХМЗ најавио велики временски преокрет, ево кад креће: Олујни ветар, пљускови…

0

Пљускови с грмљавином, а негде и град.

„Данас (18.09.) у већем делу претежно сунчано и топло. У кошавском подручју ветровито – дуваће умерен и јак, на југу Баната повремено олујни југоисточни ветар. Највиша температура од 26 до 32 °C“, објавио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) и у посебној најави дао и прогнозу за наредне дане која је – прилично „шарена“.

Жути метеоаларм данас је упаљен у Банату – због ветра, а у западној Србији – због високих температура, док ће сутра цела земља бити у жутом због пљускова и грмљавине.

Како је најављено, кошава ће дувати до уторка пре подне, а затим нам се спрема осетна промена времена уз локалне пљускове и грмљавину (понегде и уз краткотрајан град), истакао је РХМЗ.

Фото: РХМЗ

„Са слабљењем струјања, грмљавинска облачност ће у среду (20.09.) бити слабопокретна, а пљускови локално интензивни уз већу количину падавина за кратко време (више од 20 мм). Температура у паду – максималне вредности око 24 – 25 °C.

Фото: РХМЗ

У четвртак (21.09.) у већем делу Србије стабилизација времена уз сунчане интервале, а краткотрајни пљускови очекују се још понегде на југу и истоку Србије. Крајем дана у Војводини, Подунављу и Поморављу појачавање југоисточног ветра (кошаве). У петак и за викенд (22 – 24.09.) мало до умерено облачно, топло и ветровито са температурама поново око 30 °C“, наводи РХМЗ.