Прочитај ми чланак

РХМЗ издао упозорење због невремена: У Београд стиже олујни ветар

0

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за подручје Србије на локалну појаву грмљавинских непогода са већом количином падавина и јаким и олујним ветром у зони падавина за сутра 1. октобар 2022. године.

„Сутра нестабилно са локалном појавом грмљавинских непогода са јаким пљуском за кратко време (преко 20 мм), понегде градом и краткотрајно јаким и олујним ветром у зони пљуска.“

Осим тога РХМЗ је издао и упозорење за подручје Београда на локалну појаву јаког пљуска са грмљавином, такође за сутра.

„Сутра нестабилно, после подне и увече са пљусковима и грмљавином који ће у појединим деловима града и околине бити израженији, па се очекује већа количина падавина за кратко време, јак и олујни ветар у зони пљуска.“

РХМЗ је раније објавио да се данас и сутра очекује топло време са максималном температуром у већини места од 25 до 28 °C. Од недеље, а нарочито почетком следеће седмице, следи постепени пад температуре, па се поново очекују хладна јутра, у већини места испод 10 °C, а највиша дневна температура почетком седмице биће око и мало испод 20 °C.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!