Прочитај ми чланак

РХМЗ избацио прогнозу за наредне дане и упалио метеоаларм за ове крајеве Србије

0

Први март нам доноси делимично облачно време, слабу кишу и јак југоисточни ветар.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) је активирао наранџасти метеоаларм на подручју Баната, и жути у Поморављу. Тамо ветар данас може имати ударе и до 60км/х.

Пре подне умерено до потпуно облачно у Поморављу, источној Србији, као и понегде у Војводини и јужној Србији киша, најављује РХМЗ.

Фото: РХМЗ

У наставку остаје натпросечно топло, а у кошавском подручју и понегде у планинским пределима ветровито.

„До уторка (05. марта) задржава се натпросечно топло време. У већини места највиша температура биће од 15 до 20 °C, а мало хладније ће бити у Тимочкој Крајини. У кошавском подручју, као и понегде у планинским пределима, дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар који ће на југу Баната, а данас и у доњем Подунављу имати ударе олујне јачине. У Београду ће кошава бити најјача данас (01.03.) са ударима око 15 м/с (односно око 55 км/х). У већини места ће киша бити краткотрајна појава, осим на југозападу, југу и истоку Србије, где ће падавине бити чешће у односу на остатак земље“, саопштио је РХМЗ.

Фото: РХМЗ

Што се викенда тиче, у суботу променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала. Киша се очекује ујутро и пре подне у Банату, на истоку и југоистоку Србије, а током дана краткотрајно у брдско-планинским пределима на југозападу и југу. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и понегде у планинским пределима јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено олујни. Најнижа температура од 5 до 10 °C, а највиша од 12 до 18 °C.

У недељу променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, на југу Баната појачан, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 2 до 8, највиша од 15 до 20 степени.