РЕПУБЛИКА СРПСКА почиње изградњу карантина на граничним прелазима!

0

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је после састанка са званичницима РС поводом епидемије коронавируса да режим о самоизолацији особа које долазе из иностранства креће од понедељка у шест часова.

Додала је да ће након тога у складу са ситуацијом донети нову меру која подразумева изградњу карантина на граничним прелазима где ће грађани који долазе из угрожених земаља бити смештени, пренела је РТРС.

Она је навела да ће Савет министара затражити од Председништва БиХ да се ставе на располагање одређена шаторска насеља, те да се оспособе стационари са креветима и потребном опремом.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће већ од понедељка војска почети да гради шаторска насеља у којима ће грађани боравити.

Истакао је да ће Председнишво дати сагласност за градњу шатора, а Савет министара ће путем Министарства одбране ангажовати војне снаге да се шатори изграде.

– Улога војске ће бити да постави и одржава те шаторе – додао је Додик.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!