Прочитај ми чланак

РЕАГОВАЊЕ РОДОЉУБА Ево зашто смо у школи и на вратима НВО написали графите (ФОТО)

0

Осим на основној школи у београдском насељу Раковица, поруке су освануле и на вратима просторије НВО „Иницијатива младих за људска права”, где је и седиште феминисткиња које су 8. марта окачиле кецељу са поруком "Абортус је женско право" на бисту блаженопочившег патријарха српског Павла и "Наука је женска реч" на бисту научника Николе Тесле.

Поруке „Нема предаје“, „Ратко Младић“ „Ово је србски понос и жена, а ти ниси ни сенка њена“ (уз слике 8 знаменитих Српкиња) освануле су данас на згради ОШ „Никола Тесла“ и седишту феминисткиња које су својим кецељама на Дан жена и изазвале велико негодовање јавности у Србији.

Неколико дана раније, велику буру у медијима је изазвао и Станислав Стевуљевић, директор основне школе „Никола Тесла“ у Раковици, који је тражио од шесторице осмака да скину мајице са натписом „Догодине у Призрену“ и ликом Гаврила Приниципа, а данас је његова школа „украшена“ паролома „Србија је вечна док су јој деца верна” и „Нема предаје”.

Редакцију „Србин.инфо“ је контактирала анонимна организација младих људи, који за себе кажу да су група родољубивих младића и девојака, и који истичу да су се на овај корак одлучили револтирани деградирањем спомен-бисте патријарху Павлу и Николи Тесли, као и „протеривању“ Косова и Метохије, Гаврила Принципа из београдских основних школа.

– Чекали смо данима да држава реагује. Узалуд. Родољубље и српска традиција су вредности на које нико нема право да удари, нарочито да удари без разлога. Нико од ученика са родољубивим мајицама у школи није провоцирао друге, како наставнике, тако и ученике, као што нико није провоцирао феминисткиње да оскрнаве споменике патријарха Павла и Николе Тесле. Због чега држава није реаговала на ове вандалске чинове? Зашто се ћути – порука је младих родољуба послата уз фотографије.

Иницијативa младих за људска права

„Врата канцеларије излепљена су налепницама „Ово је србски понос и жена, а ти ниси ни сенка њена“ на којима су слике осам знаменитих жена из српске историје, стоји у саопштењу које потписује НВО „Иницијативе младих за људска права ”.

У саопштењу Иницијативе се наводи да је то реакција на то што су њихови представници пре две недеље прекречили графите „Ратко Младић, српски херој”, „Косово је Србија” и „Нема поделе” у Теразијском тунелу.

На овај потез Иницијативе је реаговала и група младих родољуба која је аутор патриотских графита:

– Представници Иницијативе младих за људска права се хвале како су прекречили графите „Косово је Србија“ и „Нема предаје“ у Теразијском тунелу, па се може закључити да се противуставно залажу за независност Косова и Метохије.

 

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!