Прочитај ми чланак

Рањени у Бањској нису више у болници у Новом Пазару, пребачени у Београд?

0

Двојица мушкараца, који су повређени у сукобу, у недељу код манастира Бањска, од јуче поподне нису више у новопазарској Општој болници. Транспортовани су на даље лечење у неку већу здравствену установу. Извор "Данаса" са Хируршког одељења, претпоставља да ће они даље лечење наставити у Београду.

Обојица имају прострелне ране. Једном је повређен зид грудног коша, а другом нога. Њихово здравствено стање је стабилно и ван су животне опасности.

Њих двојица су, у ту здравствену установу, довезени у недељу око 15 сати. Медицински су збринути и ноћ су провели у шок соби Хируршког одељења. Улаз у зграду болнице обезбеђивала је полиција.

У Општу болницу је јуче између 12 и 13 часова, у пратњи полиције, довезен је још један мушкарац, који је прострелну рану ноге добио у недељном сукобу на Косову. После медицинског збрињавања повреде, и он је транспортован на даље лечење у неку другу здравствену установу.

Када су у питању прелази између Србије и Косова – нема ништа ново. Преко прелаза Јариње и Брњак, са Косова може да се уђе у централну Србију, а из централне Србије на Косово забрана прелаза важи и за возила и за пешаке. На Косово, једино, може да се уђе преко прелаза Мердаре или заобилазним путевима, преко неког од граничних прелаза између Црне Горе и Косова.

У недељу је, у раним јутарњим сатима, дошло до оружаног сукоба, између групе наоружаних и маскираних људи и тзв. косовске полиције, у којима је један полицајац погинуо, а један рањен.

У близини манастира Бањска, у току ток дана, у сукобима убијена су тројица нападача, а више их је ухапшено.