Прочитај ми чланак

Рањен Србин на северу Косова: Упуцан у груди у Лепосавићу, хитно оперисан

0

Косовска полиција саопштила је да је на Северу Косова рањена једна особа из ватреног оружја. И док поручују да је повређени ван животне опасности, те да им за сада околности случаја нису познате, уједно демантују незваничне наводе да њихови службеници имају било шта са тим.

Из Косовске полиције потврдили су управо за КоССев да су мало пре поноћи информисани о томе да је једна особа рањена на Северу Косова.

Наглашавају да су потом предузели „хитне полицијске акције“ и да су послали патролу у КБЦ Косовска Митровица.

„Тамо смо добили информацију да је на лечењу једна особа за коју се сумња да је рањена у груди из ватреног оружја, али за сада нису познате околности и узроци повреде“, навели су из полиције, додајући да спроводе „интензивне истраге“ с циљем расветљавања случаја.

Непосредно пре што су из Косовске полиције одговорили на упит КоССев портала, на друштвеним мрежама појавили су се наводи да је дошло до пуцњаве код Бистричког моста, где се налази пункт специјалних јединица, као и да је рањен Србин М. Ј.

Из КП, међутим, наглашавају да њихови службеници нису били „укључени ни у један случај размене или пуцања из ватреног оружја против било које групе или особе“.

„Отуда поводом писање, односно питања која су Косовској полицији упућивали поједини српски медији, да ли је Косовска полиција умешана, или у виду питања да ли је умешана у пуцњаву и рањавање особе на Бистричком мосту у општини Лепосавић, обавештавамо вас и истовремено понављамо да Косовска полиција није била укључена ни у један случај размене или пуцања из ватреног оружја, ни на једној локацији на Северу Косова, укључујући означену локацију“, стоји у саопштењу Косовске полиције.

Са друге стране, поручују да су посвећени и да раде на томе да се што пре истражи и расветли случај у вези са повређеним који се налази на лечењу у КБЦ-у.

Оперисан у Косовској Митровици

Како јавља Косово онлине, према речима доктора Николе Радојичића, дежурног хирурга КБЦ „Косовска Митровица“, М.Ј. је оперисан и налази се у шок соби.

Како су за овај медиј рекли у Дому здравља Звечан, где је М.Ј. примљен и одакле је санитетом превезен у болницу у Северној Митровици, рањени је рекао да су на њега пуцали припадници Росу јединице у близини Бистричког моста док је возио аутомобил на магистралном путу од Лепосавића ка Звечану.